12:57, 07.01.2021Izvor: RTV KIM

Preminula dr Sonja RakočevićDr Sonja Rakočević preminula je jutros od posledica korona virusa, u Kliničko-bolničkom centru "Dr Dragiša Mišović" u Beogradu.

preminula-dr-sonja-rakocevic

Foto: RTV KIM

Dr Sonja Rakočević, pedijatar u KBC Priština sa sedištem u Gračanici, preminula je oko 9 časova posle jednomesečne i teške borbe sa opakom bolešću.

Rakočevićeva je bila vrhunski pedijatar, izlazila je u susret ne samo deci sa Kosova i Metohije već i odraslima. U svako doba dana i noći bila je dostupna za lekarske savete.

U vreme pandemije bila je posebno angažovana u borbi protiv korona virusa, svima je savetovala da se čuvaju i pridržavaju epidemioloških mera.

Nažalost, u svojoj lekarskoj borbi za zdravlje pacijenta se i sama razbolela. Preminula je na božićno jutro.

Godinama je brinula o starima i bolesnima u izolovanim srpskim sredinama, zajedno sa dr Irinom Petrović i dr Zvonkom Staševićem. Često je i rado sarađivala sa medijskim kućama.

Sonja (Jevtić) Rakočević rođena je 31.07.1973. godine u Kosovskoj Kamenici. Osnovnu školu završila je u rodnom gradiću, dok je srednje obrazovanje stekla u Medicinskoj školi u Leskovcu.

Medicinski fakultet je završila u Prištini, pedijatrijsku specijalizaciju u Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj.

Radila je u Opšoj bolnici u Sremskoj Mitrovici, Domu zdravlja Gračanica, a potom i u Kliničko-bolničkom centru Priština, na odeljenju pedijatrije u Lapljem Selu.

Dr Sonja Rakočević se specijalizovala na italijanskoj klinici IRC Policlinico San Donato. Zajedno sa sa italijanskom lekarskom organizacijom "Prijatelji Dečana" (Amici di Decani) pomagala je da deca sa Kosova i Metohije odlaze na lečenje u Italiju.

Živela je u Gračanici sa suprugom Živojinom i decom Simonidom i Dimitrijem.

Vreme i mesto sahrane dr Rakočević biće naknadno objavljeno.


Tagovi: ZdravstvoKorona virusKosovo

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije