23:12, 02.06.2020Izvor: Direktno.rs

Preminuo poslednji Srbin u DečanimaU Dečanima je danas pronađeno telo Boška Ćirića (58), jedinog Srbina koji je živeo u toj metohijskoj varoši. Ćirić je pronađen mrtav u svom stanu i veruje se da je smrt nastupila nenasilno.

preminuo-poslednji-srbin-u-decanima

Foto: Srpski glas

Ovu informaciju portalu Direktno.rs potvrdio je iguman manastira Visoki Dečani Sava Janjić. Iguman Sava je rekao da je Ćirić poslednjih meseci bio lošeg zdravlja, a da će ga sahraniti dečanski monasi na pravoslavnom groblju koje se nalazi u blizini manastira.

Telo Boška Ćirića je danas u poslepodnevnim satima prebačeno u Klinički centar u Prištini gde će biti obavljena obdukcija.

Kako Direktno.rs saznaje, Ćirić je rođeni Dečanac, a svoj zavičaj je morao da napusti u junu 1999. godine. Vratio se pre desetak godina i prve tri godine, dok nije povratio stan u centru varoši, boravio je u dečanskom manastiru. Albanci su ga poštovali i nikada nije imao problem zato što je Srbin.

Ćirićev nestanak su policiji sinoć prijavili njegovi prijatelji, pošto se nekoliko dana nije javljao na telefon. Uz sudsko odobrenje i u prisustvu Unmika i Kfora, u Ćirićev stan su provalili vatrogasci i njega zatekli mrtvog na podu.


Tagovi:

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije