13:35, 06.04.2022 Izvor: Radio Kontakt Plus

Prezentacija Srpskog kulturno-informativnog centra „SPONA“ iz Skoplja sutra u GračaniciPrezentacija Srpskog kulturno-informativnog centra „SPONA“ iz Skoplja biće održana sutra, 7. aprila u 19.00 časova u čitaonici „Darinka Jevrić“ u Gračanici.

prezentacija-srpskog-kulturno-informativnog-centra-spona-iz-skoplja-sutra-u-gracanici

Foto: Facebook/SPONA

Srpski kulturno-informativni centar „Spona“ sa sedištem u Skoplju osnovano je kao nezavisno nevladino, nestranačko udruženje građana, radi ostvarivanja i usaglašavanja interesa pripadnika srpske etničke zajednice koji deluju na teritoriji Republike Severne Makedonije, a sve u cilju očuvanja njenih kulturnih, istorijskih i duhovnih vrednosti.

Oblasti delovanja udruženja su: Izdavačka delatnost – periodika na srpskom jeziku, Pozorišna produkcija Spone na srpskom jeziku, Organizacija gostovanja umetnika, glumaca, pisaca i naučnih radnika iz Srbije u Skoplju i širom Severne Makedonije, Saradnja sa maticom Srbijom, Inicijative za očuvanje srpske kulturne baštine, Proslava srpskih praznika, Časovi srpskog jezika i dečije poezije u Sponi. Poseban segment delovanja ovog udruženja je humanitarni rad u srpskim sredinama na Кosovu i Metohiji.

Prezentaciju prati projekcija dokumentarnog filma „Spona 15 godina kulturne misije“, nakon čega će biti potpisan sporazum o saradnji između Doma kulture „Gračanica“ i Srpskog kulturno-informativnog centra „SPONA“.
Tagovi: KulturaGračanicaSeverna Makedonija

Povezane vesti


NajčitanijeNajnovije