Prijava za treću generaciju polaznika Škole aktivizma

Prijava za treću generaciju polaznika Škole aktivizma je u toku i traje do 23. aprila u ponoć, izjavila je za Radio Kontakt Plus, Aida Krivošić, službenica Resursnog centra za ...
Image

Za školu aktivizma, mogu se prijaviti samo nevladine organizaje registrovane na Kosovu, a biće odabrano njih 25. To će, ocenjuju organizatori, biti dobra prilika za umrežavanje i povezivanje organizacija.

Prema rečima Aide Krivošić, ova škola obuhvata pet modula, koji se vrednuju kao važne teme za razvoj organizacije, a odabrane su prema proceni stanja trenutnih potreba nevladinih organizacija:

– interno upravljanje i finansijski menadžment;

– rodna ravnopravnost;

– sistemi za procenu uticaja i prikupljanja sredstava;

– participativno zagovaranje i

– tehnike mobilizacije zajednice.

Organizacije civilnog društva, koje uspešno završe Školu aktivizma, imaće obezbeđeno mentorstvo eksperata iz različitih oblasti, u cilju daljeg profesionalnog razvoja. Obuka i mentorstvo besplatni su za odabrane organizacije. 

Zainteresovani predstavnici nevladinih organizacija mogu se prijaviti OVDE.

Treninzi u sklopu Škole aktivizma, održaće se u Prištini u prostorijama Resursnog centra za civilno društvo na Kosovu. Za učesnike van Prištine, biće nadoknađeni putni troškovi, napominju organizatori.

Škola aktivizma je aktivnost u okviru projekta Resursnog centra za nevladine organizacije na Kosovu, sufinansiran od strane EU i Švedske, koju sprovode Kosovska fondacija civilnog društva (KCSF) i Community Building Mitrovica (CBM).


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.