Prijavljen još jedan slučaj silovanja maloletnice, ovaj put u Gnjilanu

Kosovska policija uhapsila je dvojicu muškaraca u Gnjilanu, a zbog sumnje da su aprila i marta ove godine, silovali maloletnu žensku osobu, saopšteno je iz KP. Vest stiže neposredno ...
Image

Policija je u današnjem izveštaju zabeležila prijavu maloletne devojčice u Gnjilanu, koja je izjavila da su je silovala dva odrasla muškarca.

Takođe, u izveštaju je zabeleženo da su se slučajevi dogodili tokom marta i aprila ove godine.

Osumnjičeni muškarci su uhapšeni i tužilac im je odredio pritvor.

U šturom izveštaju Kosovske policije, nije navedeno više detalja.

Novi slučaj silovanja maloletnog lica, dolazi samo desetak dana od slučaja silovanja jedanestogodišnje devojčice u Prištini. Prema prvim informacijama policije tada, nju je silovalo pet osoba, kako se sumnja, u intervalu od sedam sati.

Potom se ispostavilo da je poslednji slučaj zapravo drugi, a da je ista devojčica bila žrtva seksualnog napada i u junu mesecu ove godine, zbog čega su naknadno uhapšena još šestorica muškaraca.

Takođe, kako je nedavno saopštio kosovski ministar Đeljalj Svečlja, informacije pokazuju i da je ista maloletnica silovana više od godinu dana.

Više stotina demonstranata svakodnevno protestuje ispred zgrade Vlade. Smatraju da je nesankcionisanje uključenih u ovaj slučaj neprihvatljivo, traže ostavke tužilaca i sudija koji su bili uključeni i sumnjaju da je „nasilje učinjeno uz posredovanje države“.

Do sada je, a u vezi sa istim slučajem, više visokih funkcionera Kosovske policije podnelo ostavku, odnosno razrešeno dužnosti.

KoSSev


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.