12:35, 16.06.2020Izvor: Koha, Radio Kontakt Plus

Priština: Na Klinici za infektivne bolesti preminula još jedna pacijentkinjaNa Klinici za infektivne bolesti Univerzitetsko-kliničkog centra u Prištini, danas je preminula sedamdesetčevorogodišnja pacijentkinja iz Orahovca, koja je pored infekcije COVID-19, imala i druge prateće bolesti, saopšteno je iz ove ustanove, javlja Koha.

pristina-na-klinici-za-infektivne-bolesti-preminula-jos-jedna-pacijentkinja

Radio Kontakt Plus

Pacijentkinja je preminula na odeljenju intenzivne nege, gde je bila smeštena od 5. juna.

Ukupan broj preminulih od posledica izazvanih korona virusom sada je porastao na 34, a sve žrtve su imale pridružene bolesti.

Trenutno je na Klinici za infektivne bolesti hospitalizovano 58 osoba. Od tog broja, 53 pacijenta su obolela od COVID-19. Njih 33 je u stabilnom stanju. 20 pacijenata je na terapiji kiseonikom, od kojih je jedan u teškom stanju.

Podsetimo, na Kosovu je juče zabelen drastičan porast obolelih od COVID-19. Prema podacima Instituta za javno zdravlje u Prištini, od 385 testiranih uzoraka, 129 nalaza je bilo pozitivno na virus korona, pa se broj obolelih povećao na 1.615.

Ovo je inače najveći broj obolelih u jednom danu od početka epidemije, od 8. februara kada je počelo testiranje na COVID-19.


Tagovi: OrahovacKorona virusKosovo

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije