Priština: Naser Keljmendi osuđen zbog trgovine drogom

Naser Keljmendi, optužen za trgovinu opojnim drogama i psihotropnim supstancama, proglašen je krivim pred sudom u Prištini. Keljmendi je osuđen na četiri godine i 8 meseci ...
Image

Prema dosijeu tužilaštva, Naser Keljmendi je u saradnji sa svedokom K2 preneo više od 25 kilograma heroina iz Bosne u Austriju.

Isto lice je za ovo delo prvostepeno osuđeno na kaznu zatvora u trajanju od 6 godina 2018. godine, dok je Apelacioni sud vratio predmet na ponovno suđenje.

Tužilaštvo je Keljmendija optužilo i za teško ubistvo, ali ga je Osnovni sud osudio samo za tačku 8 optužnice koja se odnosi na trgovinu drogom, a oslobodio ga je i za ostala krivična dela.

Posebno odeljenje suda u Prištini, u sastavu Suzana Ćerkini – predsednica i članovi Violeta Namani i Musa Kondželi, objavilo je osuđujuću presudu Keljmendiju.

Naser Keljmendi nije bio prisutan u sudnici, ali se njegov advokat Besnik Beriša predstavio.

Sud je kao otežavajuću okolnost u slučaju izricanja kazne Naseru Keljmendiju ocenio sofisticiran način skrivanja narkotika i prekogranični karakter, dok je olakšavajuća okolnost vreme kada je počinio krivično delo.

Kallxo


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.