18:15 | 15.09.2022 Izvor: Radio Kontakt Plus

Priština: Nenajavljeni sastanak Lajčaka i KurtijaSpecijalni predstavnik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak nenajavljeno se danas sastao sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem. Razgovarano je o nastavku dijaloga - saopšteno je iz kosovske vlade. 

pristina-nenajavljeni-sastanak-lajcaka-i-kurtija

Foto: Kosovska vlada

Sastanku je prisustvovao i prvi potpredsednik kosovske vlade odgovoran za dijalog, Besnik Bisljimi. 

"Razgovarano je o nastavku pregovaračkog procesa u Briselu i o pripremama za naredne sastanke u okviru dijaloga za punu normalizaciju odnosa između Republike Kosovo i Srbije" - stoji u saopštenju iz kosovske vlade.

Kosovo je spremno da se uključi u "principijelan i uravnotežen dijalog", od kojeg korist imaju građani "obe zemlje" - navodi se takođe. 

Kurti je, dodaje se, ponovio da bi cilj dijaloga trebalo da bude postizanje pravno obavezujućeg sporazuma sa "obostranim priznavanjem kao centralnim delom". 

"Danas sam u Prištini nastavio prošlonedeljni razgovor sa premijerom Aljbinom Kurtijem o tome kako krenuti napred kada je u pitanju normalizacija odnosa sa Srbijom. Iskoristio sam i priliku da sa prvim potpredsednikom Besnikom Bisljimijem razgovaram o aktuelnim temama, posebno o slobodi kretanja i energetici" - naveo je Lajčak na svom Tviter nalogu. 

Podsetimo, Lajčak je i prošle nedelje boravio u Prištini, ali tada sa izaslanicima Nemačke i Francuske za dijalog, Jensom Pletnerom i Emanuelom Bonom. Nakon Prištine, posetili su i Beograd. 
Tagovi: Aljbin KurtiFrancuskaNemačkaMiroslav LajčakKosovoSrbijaBesnik Bisljimi

Povezane vesti


NajčitanijeNajnovije