18:00 | 28.11.2021 Izvor: RTS

Priština nudi 20.000 evra za informacije o napadaču na autobus, sahranjeni ubijeni srednjoškolciPolicija i pravosudni organi i dalje tragaju za maskiranom osobom koja je kalašnjikovom ubila dva srednjoškolca i vozača autobusa kod sela Glođane u blizini Dečana. Vlada u Prištini nudi 20.000 evra za informaciju o izvršiocu ubistva. Ubijeni srednjoškolci sahranjeni u Glođanu.

pristina-nudi-20000-evra-za-informacije-o-napadacu-na-autobus-sahranjeni-ubijeni-srednjoskolci

Radio Kontakt Plus

U napadu na lokalni autobus u petak uveče, napadač je ispalio čitav šaržer od 30 metaka. Ubijena su dva srednjoškolca i vozač autobusa.

Jedan ranjeni srednjoškolac je operisan i nije u životnoj opasnosti.

Tužilac u ovom slučaju Sahide Gaši u Peći, rekla je da su ispitali mnogo ljudi i da su pretresli mnogo kuća u vezi sa slučajem.

Kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svećlja pozvao je građane da svako ko ima informacije o napadu u Glođanu sarađuje sa policijom.

Uputio je ultimatum napadačima da se predaju.

Vlada u Prištini nudi nagradu od 20.000 evra za pružanje informaciju o izvršiocu ili izvršiocima ubistva.

Generalni direktor Kosovske policije Samedin Mehmeti rekao je da istraga ide u tri pravca, ne iznoseći detalje. Nije isključio mogućnost da je u napadu učestvovalo više osoba.

U javnosti na Kosovu polemiše se da li je napad teroristički akt. Policija i lokalni organi odbacuju te navode i veruju da je meta napadača bila osoba u autobusu.

Nastradali srednjoškolci su sahranjeni u Glođanu, a sahrani je prisustvovalo nekoliko hiljada građana.
Tagovi: PravosuđeUbistvoKosovska policijaDečani

Povezane vesti


Najčitanije


09:30 | 12.08.2022


Najnovije