Priština: Počelo suđenje policajcima sa severa Kosova, izjasnili se da nisu krivi

U Osnovnom sudu u Prištini danas je počelo suđenje policijcima sa severa Kosova, koji se terete za korupciju i šverc robe.
Image

Da se ne osećaju krivim za ono što im se stavlja na teret izjavilo je 18 pripadnika Kosovske policije, dok je optuženi B.M. odbio da se izjasni o krivici, javlja portal Zakletva za pravdu, a prenosi Kljan Kosova.

Pored pomenutog B.M. u ovom slučaju optuženi su Z.S, B.N, A.H, A.M, M.M, O.K, R.M, D.S, D.K, J.D, Z.B, A.P, Z.R, R.K, V.T, B.T, Lj.V, B.L. i N.G.

Postupak u vezi sa optuženim D.S. je odvojen, pošto je njegov branilac Ljubomir Pantović izjavio da ne može da prisustvuje suđenju iz zdravstvenih razloga.

Osim 20 policajaca sa severa Kosova, prvobitno su optuženi i B.M. i K.S, ali je sud odbacio krivični postupak protiv njih jer su preminuli u međuvremenu.

Podsetimo, na ročištu koje je održano 16. juna 2020. godine – negirala su krivicu 33 optužena lica, dok su se K.S. i N.J. izjasnili da su krivi samo za neovlašćeno posedovanje oružja.

Zajedno sa 20 policajaca sa severa Kosova za šverc robe optuženi su i I.J, J.M, M.J, N.B, N.J, S.I, Dž.J, A.I, B.U, B.M i F.I, ali je predmet protiv njih odvojen.

Kosovsko specijalno tužilaštvo podiglo je 2020. godine optužnicu protiv 33 lica, zbog sumnje da su počinila krivična dela „Zloupotreba službenog položaja“, „Primanje mita“, „Krijumčarenje robe“ i „Neovlašćeno posedovanje oružja“.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.