Radio Kontakt Plus - Radio kojem se veruje

Priština: Saslušana dva svedoka u slučaju Slađana Trajkovića

U Prištini je danas počelo saslušanje svedoka u slučaju bivšeg pripadnika Kosovske policije, Slađana Trajkovića, koji se tereti za navodni ratni zločin.
Image

Porodica Slađana Trajkovića i njegov advokat Dejan A. Vasić, kazali su za Tanjug da su od planiranih devet, saslušana samo dva svedoka.

Vasić je rekao da do okončanja istrage neće iznositi zaključke o procesu saslušanja svedoka.

„Potrudićemo se koliko god budemo u mogućnosti, da od suda izdejstvujemo odbranu iz kućnog pritvora do kraja istražnih radnji. Slađan je snažno motivisan da u istrazi učestvuje i siguran sam sto procentno da ćemo do kraja pokazati da apsolutno ne postoji nikakva njegova umešanost u događaje koji mu se stavljaju na teret“, dodao je Vasić.

Advokat Vasić i porodica uhapšenog Trajkovića naglasili su da je njegovo zdrastveno stanje veoma loše, te da mu je zbog hroničnih bolesti od kojih pati potrebna nega u KBC Kosovska Mitrovica.

Suzana Trajković: Omogućiti mom suprugu da se brani sa slobode  

Suzana Trajković je još jednom ponovila da je njen suprug Slađan nevin.

„Pozivam prištinsko pravosuđe da svoju dužnost obavlja profesionalno i po savesti. Htela bih još jednom da zamolim, prvenstveno pravosuđe u Prištini, da Slađanu omoguće da se brani sa slobode ili da ga prebace u KBC Kosovska Mitrovica zbog njegovog zdravstvenog stanja“, kazala je Trajkovićeva.

Ona je uputila apel predstavnicima međunarodne zajednice na Kosovu.

„Treba da se uključe u tok suđenja ili nadgledanje, da vide kakva se nepravda čini Srbima. Pravo da vam kažem, od svedoka ne očekujem ništa jer su to navodno lažni svedoci, a mi znamo da je Slađan nevin“, naglasila je Trajkovićeva.

Podsetimo, Slađan Trajković je uhapšen 15. decembra u Kosovskoj Mitrovici.

Njemu je par dana kasnije Osnovni sud u Prištini odredio jednomesečni pritvor.

Trajkoviću je potom 16. januara pritvor produžen za još dva meseca.

Početkom februara podnet je hitan zahtev da Trajković zbog lošeg zdravstvenog stanja bude prebačen u kućni pritvor ili da mu se omogući lečenje u KBC Kosovskoj Mitrovica.

Međutim, taj zahtev advokata Vasića je odbijen.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.