Priština: Ubijena trudnica

Tridesetpetogodišnja trudnica ubijena je večeras u Prištini ispred ginekološke klinike tamošnjeg Univerzitetskog kliničkog centra, javljaju kosovski mediji. Vest je ...
Image

„Oko 18.00 časova dobili smo informaciju o beživotnom telu u dvorištu UKCK-a u Prištini. Policija je odmah izašla na lice mesta, kao i lekarska ekipa koja je konstatovala smrt nastradale žene, stare oko 35 godina. Na osnovu prvih informacija, sumnje sugerišu da je reč o ubistvu“, rekla je portparolka kosovske policije za region Prištine Fljora Ahmeti za Gazetu Express. 

„Univerzitetski klinički centar Kosova potvrđuje da je večeras oko 18 časova u dvorištu UKCK-a došlo do smrtnog slučaja. Policijski organi su odmah izašli na lice mesta, a prve sumnje iz policije su da se radi o ubistvu. Policija je u koordinaciji sa državnim tužiocem pokrenula uviđaj i nastavlja sa preduzimanjem svih istražnih radnji, u cilju potpunog rasvetljavanja incidenta. Ostale detalje daće nadležni organi koji sprovode uviđaje“ – stoji u saopštenju UKCK-a. 

Detalji o slučaju su za sada nezvanični, a mediji izveštavaju da je žrtva ubijena iz vatrenog oružja i to sa više hitaca. 

Slučaj je izazvao niz reakcija kosovskih zvaničnika, među kojima i kosovskog premijera Aljbina Kurtija, koji je potvrdio da je preminula i žrtvina nerođena beba, navodeći da je ubistvo izvršio njen suprug. 

„Okrutno ubistvo. Ubijena je još jedna žena. I to od strane njenog muža. U dvorištu bolnice. Gde bi ljudi trebalo da se leče. U dvorištu Ginekološke klinike. Gde se porađaju žene. Ugašen je život koji je donosio drugi život. Žena je bila trudna. Oko 35 godina, ni na pola života. A dete koje je htela da rodi nije ni započelo život. Okrutni ubica. I čovek koji je pucao na ženu koju je trebalo da zaštiti…“, naveo je Kurti na Fejsbuku.

„Celo Kosovo večeras tuguje za ženom koja nije uspela da postane majka, za izgubljenom ćerkom, za životom koji je nepravedno okončan. Večeras oplakujemo nerođeni život koji nikada nije udahnuo, život koji nikada nije zaživeo… Ovaj talas kriminala i femicida nad ženama moraju se okončati. Sudi nam se ne samo kao državi, već i kao društvu. Nema više opravdanja… Odgovor za silovatelje, zlostavljače i ubice je red i zakon i maksimalna kazna. Naš dug prema žrtvama nasilja, nerođenih i prekinutih života je jedan i jedini: PRAVDA!“ – navela je kosovska predsednica Vjosa Osmani. 

Podsetimo, slučaj femicida na Kosovu je zabeležen i prošle nedelje i to na Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama, kada je muškarac ubio svoju suprugu sekirom. 


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.