22:29 | 02.02.2023 Izvor: Koha

Kosovska vlada donela još dve odluke u vezi sa eksproprijacijom zemljišta u Leposaviću i Zubinom PotokuKosovska vlada donela je danas dve odluke u vezi sa eksproprijacijom zemljišta u opštinama Leposavić i Zubin Potok, javlja Koha.

pristina-vlada-usvojila-jos-dve-odluke-u-vezi-sa-eksproprijacijom-zemljista-u-opstinama-leposavic-i-zubin-potok

Foto: Koha

Vlada je ovlastila Ministarstvo životne sredine, prostornog planiranja i infrastrukture da “izvrši pripremne radove na utvrđivanju podobnosti jedne ili više parcela za realizaciju infrastrukturnih projekata od javnog interesa” u selima Dren i Lešak, koja pripadaju opštini Leposavić.

Takođe, doneta je odluka i da se “razmatraju zahtevi za eksproprijaciju nepokretne imovine u selima Bistrica, Dren, Lešak i Košutovo (opština Leposavić), kao i u Brnjaku, Banjama i Gornjem Jasenoviku (opština Zubin Potok) - koja je neophodna za realizaciju infrastrukturnih projekata od javnog interesa”.

Kada je u pitanju prva odluka, kosovska vlada je navela da vlasnici parcela koje su predmet pripremnih radova imaju pravo na naknadu u vrednosti koju utvrđuje Ministarstvo finansija.

Kada je reč o drugoj odluci vlade u Prištini, naglašeno je da će vrednost naknade za imovinu koja će biti eksproprisana - biti utvrđena od strane pomenutog ministarstva.


Podsetimo, kosovska vlada donela je 16. januara odluku da izvrši eksproprijaciju više od 80 hektara zemljišta u opštini Leposavić.

Priština je juče započela nelegalne radove na zemlji srpskih domaćina u opštini Leposavić, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Više detalja o pomenutoj eksproprijaciji zemljišta objavio je portal KoSSev.

Povodom odluke o eksproprijaciji zemljišta u opštini Leposavić, nedavno je održan sastanak predstavnika Srpske liste sa vlasnicima parcela, njihovim naslednicima itd.
Tagovi: LeposavićZubin PotokVlada KosovaImovina

Povezane vesti


NajčitanijeNajnovije