AGK: Timu prištinske televizije T7 oružjem prećeno u Leposaviću

Udruženje novinara Kosova (AGK) osudilo je incident na severu Kosova kada je, kako su naveli novinari - prećeno timu prištinske televizije T7 vatrenim oružjem iz automobila koji ih je ...
Image

Novinar U.B. i snimatelj P.G. su, kako je javila njihova televizija, otišli u Leposavić kako bi izveštavali o krijumčarenoj robi koju je zaustavila Kosovska policija u selu Jašanica, ali je „na putu do ovog sela automobil sa tri naoružana muškarca jurio televizijsku ekipu“. 

T7 je objavio i video, kako su naveli, „potere“, te izvestio i o tačnoj registarskoj oznaci automobila koje ih je, navode – pratilo. Dodaju da su lica u automobilu „uperila pištolj u tim T7, tražeći da zaustavi auto“. 

„Njihova potera je okončana tek kada su se približili mestu gde se nalazi specijalna jedinica Kosova (Bistrički most, prim. aut). Tim T7 je svedočio u policijskoj stanici u Zvečanu”, navodi AGK. 

„AGK najoštrije osuđuje napad i upozorava na nesigurnost sa kojom se suočavaju timovi novinara koji odlaze iz Prištine da izveštavaju na sever“ – navelo je Udruženje novinara Kosova.

„AGK poziva lokalna i međunarodna bezbednosna tela da pojačaju svoje napore da obezbede neophodnu bezbednost novinarima kako bi bezbedno obavljali svoj posao“- dodali su. 


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.