12:57, 12.11.2019Izvor: Beta, N1

Kosovski mediji: Generalni direktor MIP-a proglasio rat PacolijuGeneralni direktor kosovskog Ministarstva inostranih poslova je "proglasio rat" vršiocu dužnosti ministra Bedžetu Pacoliju, zahtevajući od ambasada i drugih diplomatskih predstavništava da ne prihvate politička imenovanja koje je Pacoli navodno nezakonito delegirao.

pristinski-mediji-generalni-direktor-mip-a-proglasio-rat-vd-ministru-pacoliju

Foto: N1

Na osnovu pisma, sva nedavna imenovanja ljudi u diplomatskim misijama koji nemaju diplomatske činove - "ne mogu da budu akreditovani kao diplomate Republike Kosovo u zemlji domaćinu" i da "isti ne mogu i ne smeju da stupe u državne obaveze kao tehničko osoblje".

U pismo se obaveštavaju ambasadori da nijedno lice raspoređeno u misijama nije bilo pripadnik javne službe, diplomatske službe, niti Ministarstva spoljnih poslova, i kao takvi "ne podležu pravnom okviru Republike Kosovo niti međunarodne konvencije o diplomatskim i konzularnim odnosima".

Na ovo pismo je juče, kako piše Koha Ditore, reagovao Pacoli koji je i poslao pismo kosovskim ambasadorima u kojima ističe da će se smatrati "kršenjem službene dužnosti" ako se budu pridržavali uputstva Generalnog direktorata Ministarstva spoljnih poslova.

Koha Ditore i drugi prištinski mediji su široko pisali o nezakonitim imenovanjima nekoliko ambasadora, generalnih konzula i konzula u vreme kada je Vlada Kosova u ostavci i kada ta imenovanja nisu prošla zakonom propisanu proceduru.


Tagovi: Bedžet Pacoli

Povezane vesti
Najčitanije


09:34, 03.07.2020


Najnovije