12:24, 28.02.2021Izvor: Radio Kontakt Plus

Priveden osumnjičeni koji je sinoć povredio mladića u Severnoj MitroviciMuškarac A. S. (1997) albanske nacionalnosti, sa prebivalištem na Kosovu, koji je sinoć oko 22 časa u severnom delu Mitrovice povredio srpskog mladića M. M. (1995), priveden je zbog krivičnog dela “ubistvo u pokušaju”, potvrdio je za Radio Kontakt Plus portparol Kosovske policije za region Sever, poručnik Branislav Radović.

priveden-muskarac-koji-je-sinoc-povredio-mladica-u-severnoj-mitrovici

Radio Kontakt Plus

Incident se dogodio u ulici Ive Lole Ribara i Knjaza Miloša, na samoj raskrsnici kod Srednje tehničke škole „Miahilo Petrović Alas“, kada je osumnjičeni nožem napao mladića M. M. (1995) dok je bio u društvu dvojice drugova M. N. (1987) i P. Đ. (1989).

„Albanac je krenuo ka trojici Srba i jedan od njih je primetio da se osumnjičeni kreće ubrzanim korakom sa podignutom rukom i u drugoj ruci drži nož. Opomenuo je svoje drugare. Međutim, u međuvremenu je napadač stigao do prvog mladića kojeg je uspeo da povredi u predelu lica iza uha, praktično u predelu glave. Osumnjičeni je tom prilikom vičući ’ajde, ’ajde, mladića više puta ubo nožem u predelu lica i naneo mu telesne povrede“, objašnjava Radović. 

Dodaje da je povređeni mladić potom prebačen u Zdravstveni centar u Kosovskoj Mitrovici, gde je hospitalizovan.

Ostala dvojica mladića srpske nacionalnosti, odvedena su u policijsku stanicu Mitrovica Sever radi davanja izjave.

Osumnjičeni je uhapšen i od strane patrole odveden takođe u policijsku stanicu.

Njemu je određen pritvor u trajanju do 48 sati, a dežurni tužilac je ovo krivično delo okarakterisao kao „ubistvo u pokušaju“, navodi Radović.

Istragu vode pripadnici Regionalne istražne jedinice, koji intenzivno rade na ovom slučaju, poručuje Radović.


Tagovi: HapšenjeAlbanciSrbiKosovska policijaIncidentMitrovica

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije