Priveden nakon što je prethodno pušten iz KBC-a

Kosovska policija privela je ranjenika iz prošlonedeljne pucnjave koja se dogodila u severnom delu Kosovske Mitrovice. Priveden je nakon što je prethodno pušten iz KBC-a pod ...
Image

U pucnjavi koja se dogodila u severnom delu Kosovske Mitrovice u subotu oko 02.00 ranjene su dve osobe, od kojih je jedna hospitalizovana u KBC, a druga hitno prebačena za Beograd.

Zamenik komandira Kosovske policije za region Sever, Veton Eljšani, u današnjoj izjavi za KoSSev precizira da su policijski službenici iste noći angažovani da čuvaju ranjenog koji je ostao u KBC, jer još uvek nije bio ispitan.

Međutim, kako dodaje, tada su iz KBC-a pozvali hitnu službu da ovu osobu koja je zadobila rane u predelu noge odbaci do kuće.

„Hitna je došla, uzela ovu osobu i otišla. Trebalo je da ga odvezu kući, ali im je on rekao pustite me u centar grada i izašao je iz vozila“, tvrdi Eljšani.

Potvrdio je da su potom u stanici u severnom delu Mitrovice ispitana dvojica zaposlenih u Hitnoj službi – vozač i tehničar, upravo u vezi sa ovim događajem.

„Kažu nam da su tada pričali sa policajcima koji su bili tu (u KBC) i da im policajci nisu rekli ništa“, poručio je Eljšani, naglašavajući da su oni ispitani samo u svojstvu svedoka i potom pušteni.

Eljšani dodaje da je KP došla do informacije da su sami policijski službenici pustili ovu osobu, te da se ujedno sa njima obavlja razgovor.

Naglašava da zapravo policijski službenici nakon prošlonedeljne pucnjave nisu stigli da ispitaju ranjenog muškarca.

„Trebalo je da ga ispitamo u vezi sa pucnjavom i vidimo ko je i šta je. Mi još nemamo saznanja kakva je bila njegova uloga u svemu tome“, rekao je.

Eljšani, međutim, dodaje da ga je Kosovska policija u međuvremenu locirala i privela te da sada utvrđuju identitet i ispituju ga.

Upitan o istrazi u vezi sa ovim slučajem, Eljšani je kazao da policija raspolaže sa dosta informacija, ali i da je istraga u toku.

Potvrdio je da se traga i za trećom osobom koja je policiji „interesantna“, ali nije otkrio više detalja o samom slučaju.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.