15:03, 28.06.2020Izvor: RTV KIM

Privedena pa puštena dvojica mladića na GazimestanuNakon parastosa na Gazimestanu, pripadnici Kosovske policije priveli su dvojicu mladića koji su nosila srpsku zastavu.

privedena-pa-pustena-dvojica-mladica-na-gazimestanu

Foto: RTV KIM

Kako javlja RTV Kim, na izlasku iz spomen kompleksa, dvojica mladića iz Lapljeg Sela, od oko 20 godina, pokoškala su se sa policajima zbog nošenja srpske zastave, nakon čega su ih pripadnici ROSU smestili u auto i krenuli sa njima put Prištine.

Ubrzo potom, oni su pušteni, nezvanično saznaje RTV Kim.

Policija je protiv njih primenila fizičku silu, a oslobođeni se nedaleko od Gazimestana i trenutno se nalaze na pregledu u Domu zdravlja u Gračanici.

"Tukli su nas i govorili da je ovo njihovo"

Dvadesetogodišnji Vojslav Simić i Stefan Trajković iz Lapljeg Sela pušteni su nakon privođenja, zbog nošenja srpske zastave na Gazimestanu.

Stefan Trajković kazao je za RTV Kim, da je nakon što je policajac tražio Vojslavu Simiću da spakuje zastavu, "da je krenuo da odbrani druga".

Nakon toga, došlo je do incidenta, specijalne jedinice policije su ih privele, a kasnije na magistralnom putu ka Prištini, oslobodile.

"Kada smo krenuli kući, Vojslav je imao zastavu u ruci. Prišao mu je jedan policajac i tražio mu je da spakuje zastavu. Kada sam video da se otimaju oko zastave, krenuo sam ka njima, da odbranim druga i da ne dam zastavu. Onda se situacija smirila i zastavu nisu uzeli. Došla je ROSU i krenuli su da nas fizički savladaju, dobili smo nekoliko udarca i ubacili su nas u kola“, naveo je Trajković.

On je kazao da su ih policajci u autu tukli, a potom ih izbacili iz na magistralnom putu Priština-Mitrovica, nedaleko od Gazimestana.

Foto: Stefan Trajković (privatna arhiva)

"Bila su dva policajca sa nama u kolima pozadi. Kada smo se odvojili od mase, krenuli su da nas tuku po rebrima, glavi i leđima. Policajac koji je vozio udarao je mog druga laktom u glavu. Govorili su da ovde toga nema, da je ovo njihovo. Pustili su nas na magistalnom putu i nisu dozvolili da se vratimo na Gazimestan. Usput je naišla je jedna porodica iz Preoca koja nas je pokupila i odbacila do Lapljeg sela", rekao je Trajković.

On je naveo da nemaju vidljive povrede i da su, nakon pregleda u Domu zdravlja u Gračanici, upućeni na hirurgiju.

"Pregledala me je doktorka, osećam da me leđa sve više stežu i da ne mogu da dišem, videćemo sada šta će nam reći na hirurgiji", zaključio je Trajković.

Drugih incidenata nije bilo.

 


Tagovi: TučaGračanicaKosovska policijaKosovo

Povezane vesti
Najčitanije


22:32, 01.03.2021


Najnovije