Privedeno lice srpske nacionalnosti osumnjičeno da je počinilo ratni zločin

Priveden je muškarac G. M. (1958) srpske nacionalnosti, jer se sumnja da je počinio ratni zločin protiv civilnog stanovništva, saopšteno je iz Kosovske policije.
Image

U policiji kažu da je u toku istraga koju je naložilo Specijalno tužilaštvo i da je osumnjičeni navodno učestvovao u masakru koji se dogodio u Dubravi tokom maja 1999. godine.

G. M. je saslušan u prisustvu advokata koji mu je dodeljen, dodaju u policiji.

Tužilac je doneo rešenje da se pomenuto lice zadrži u pritvoru do 48h.

Kancelarija za KiM: Išao da prijavi uzurpiranu imovinu, a priveden zbog navodnog ratnog zločina

Iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju saopšteno je da je „tokom jučerašnjeg dana u opštini Istok priveden G. M. (63) pod sumnjom za navodno učešće u ratnom zločinu, kada je išao da prijavi uzurpiranu imovinu“.

„Reč je o penzioneru, koji kao raseljeno lice živi u okolini Beograda i koji je više puta do sada bez problema odlazio na Kosovo i Metohiju. Angažovali smo advokata koji je će ga danas u pritvoru u Prištini posetiti i pružiti mu punu pravnu zaštitu“, navode u Kancelariji.

Poručuju da je „ovim hapšenjem potvrđena praksa da se protiv Srba na Kosovu i Metohiji aktiviraju sudski procesi, tajne i lažne optužnice, onog trenutka kada pokušaju da ostvare svoja prava i zaštite svoju imovinu koja je uzurpirana od strane Albanaca“.

Ističu da se „Srbi na ovaj način institucionalno, planski i sistematski odvraćaju od zaštite svojih prava i povratka na svoja vekovna ognjišta“.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.