Radio Kontakt Plus - Radio kojem se veruje

Privremeni organ za Peć: Radnici primili plate, stiglo seme za prolećnu setvu

Privremeni organ za Peć danas je održao prvu sednicu, nakon smene predsednika ovog tela Miloša Dimitrijevića u januaru ove godine. Iz ovog tela kažu za Radio Goraždevac da su donete važne ...
Image

Član Privremenog organa Svetislav Jandžiković kojeg su, kako kaže, kolege izabrale da predstavlja ovo telo do imenovanja novog predsednika, zahvalio se Kancelariji za Kosovo i Metohiju što je omogućila da građani „ne ispaštaju u ovom pravnom vakuumu“.

„Radnici su plate primili. Oko setvenog materijala, mi ćemo opet da budemo jedni od prvih koji će dobiti setveni materijal, iako smo bili u pravnom vakuumu, ljudi neće oskudevati u setvenom materijalu i drugim socijalnim davanjima“, rekao je Jandžiković za Radio Goraždevac.

Vlada Srbije još uvek nije imenovala novog predsednika ili vršioca dužnosti Privremenog organa za Peć, zbog čega su u prethodna dva meseca mnogi građani bili materijalno ugroženi.

Jandžiković za Radio Goraždevac kaže da to zavisi od Vlade Srbije, a da će on i njegove kolege raditi kako građani ne bi ispaštali.

„Čekamo to imenovanje. Mi ćemo pokušati da radimo najnormalnije, imamo mnogo problema“, rekao je Jandžiković.

Tokom dana je u Goraždevcu stigao i kamion koji je doneo seme i veštačko đubrivo za pomoć poljoprivrednicima u prolećnoj setvi.

Vlada Srbije već više od dva meseca ne imenuje novog predsednika Privremenog organa za Peć, zbog čega su građani i korisnici socijalnih usluga bili bez plata i drugih davanja.

Oni su za Radio Goraždevac potvrdili da su posle dužeg vremena primili svoje zarade.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.