16:34, 10.10.2019Izvor: Radio Kontakt Plus

Prizren i Priština: Uhapšeno pet lica zbog falsifikovanja dokumenata i diplomaKosovska policija, u saradnji sa jedinicama za istragu privrednog kriminala i korupcije, uhapsila je u regionima Prizren i Priština pet osoba osumnjičenih za krivično delo „falsifikovanje dokumenata”, uključujući i školske diplome.

prizren-i-pristina-uhapseno-pet-lica-zbog-falsifikovanja-dokumenata-i-diploma

Bota Press

Ova lica sumnjiče se da su, u zamenu za novac, za više osoba u nekoliko opština i regiona na Kosovu dostavljali falsifikovana službena dokumenta - diplome stručnog osposobljavanja, diplome srednjeg obrazovanja i dr. 

Nakon višemesečne istrage, juče je u regionima Priština i Prizren uhapšeno pet osumnjičenih osoba - četiri muškarca i jedna žena.

Tokom racija izvršenih u Prizrenu i Prištini, zaplenjeni su materijalni dokazi: novac, mobilni telefoni, kopije diploma različitih profila, markice, različiti obrasci i dr.

Osumnjičenima je, odlukom nadležnog tužioca, određen pritvor u trajanju od 48 sati radi daljeg pravnog postupka.

Operativni plan sproveli su Regionalni istražni sektor, Regionalna uprava Prizrena, tužilac Osnovnog tužilaštva u Prizrenu, Jedinice za brzo reagovanje u Prizrenu i Uprava za istragu podrške iz Prištine. 


Tagovi: KriminalKosovska policijaPrizrenPriština

Povezane vesti
Najčitanije


08:19, 24.05.2020


Najnovije