Prizren: Počeo prvi festival umetnosti za decu „Filigrani“

Prvi dečji festival ovog tipa na Kosovu i Metohiji.
Image
Foto: Umetničko udruženje Prizrenaca „Bistrica“

Umetničko udruženje Prizrenaca „Bistrica“ organizuje umetnički festival „Filigrani“ za decu sa Kosova i Metohije, uzrasta od deset do 16 godina, u manastiru Sveti arhangeli kod Prizrena.

Festival je počeo danas i trajaće do 14. jula.

Cilj ovog festivala je očuvanje kulturne baštine, istorije i tradicije Prizrena i Кosova i Metohije kroz četri umetnička izraza: književnost, glumu, muziku i slikarstvo.

Sa decom će raditi eminentni stvaraoci iz Prizrena: glumica i književnica Radmila Кnežević, poznati estradni umetnik Ranko Šemić, nastavnica i horovođa Aleksandra Spasić, doktor istorije Ivan Ristić i vajar Branislav Ristić.

Poslednjeg dana festivala, planirano je javno izvođenje u vidu multimedijalne predstave gde će polaznici pokazati šta su naučili na festivalu.

Završni dan festivala rezervisan je za javno izvođenje multimedijalne predstave, gde će polaznici pokazati sve što su naučili tokom festivala.

„Filigrani“ je drugi po redu festival koji organizuje Umetničko udruženje Prizrenaca „Bistrica“. Prošle godine festival je bio posvećen prizrenskim pesmama, a ove, fokus je na Svetim arhangelima i caru Dušanu.

Festival je podržan od strane Ministarstva kulture Srbije i Opštine Prizren i predstavlja prvi dečji festival ovog tipa na Kosovu i Metohiji.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.