19:36, 26.06.2020Izvor: RTS

Produžen rok za žalbe, pomera se upis u srednje školePrijem i rešavanje žalbi roditelja učenika na rezultate završnog ispita koji nisu imali mogućnost žalbe do petka, 26. juna biće omogućeno i u subotu 27. juna od 9-12h elektronskom putem ili posredno preko matične škole, saopšteno je iz Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije

produzen-rok-za-zalbe-pomera-se-upis-u-srednje-skole

Radio Kontakt Plus

Zbog produženja roka za žalbe izmenjen je kalendar upisa u srednje škole, pa se tako liste želja predaju 1. i 2. jula umesto 29. i 30. juna.

Iz Ministarstva podsećaju da je ove godine, po prvi put, primenjen digitalizovani završni ispit.

Najčešće greške, koje su dovele do usporavanja procesa su: nepoklapanje ID obrasca učenika sa odgovarajućim testom, nedostatak ID nalepnice na testu, nepopunjavanje ličnih podataka na ID obrascu, ista ID nalepnica zalepljena kod dva učenika...

Trenutno postoji manje od 300 učenika koji nisu mogli da vide jedan od tri testa, od oko 66.955 učenika osmog razreda koji su polagali završni ispit.

Iz tog razloga, Komisija za sprovođenje završnog ispita za školsku 2019/2020. godinu donela je Odluku o izmeni Kalendara aktivnosti za sprovođenje završnog ispita i upisa u srednju školu.

Objavljivanje zvanične liste želja učenika i provera liste želja na zvaničnom i tehničkom sajtu moguća je do 12 časova 6. jula, a objavljivanje zvaničnih rezultata raspodele po školama i obrazovnim profilima biće 8. jula do ponoći.

Upis učenika biće obavljen 9. i 10. jula od 8 do 15 časova, a od ove godine omogućen je i elektronski upis u škole.


Tagovi: ObrazovanjeDeca

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije