23:03, 08.04.2020Izvor: Radio Kontakt Plus

Profesori Medicinskog fakulteta deo tima KBC Kosovska MitrovicaNa inicijativu Kriznog štaba Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica za suzbijanje pandemije Covid-a 19 i zahteva Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije, lekari, profesori sa Medicinskog fakulteta Univerziteta u Prištini, biće deo tima lekara Kliničko-bolničkog centra u Kosovskoj Mitrovici.

profesori-medicinskog-fakulteta-deo-tima-u-kbc-kosovska-mitrovica

Foto: Opština Kosovska Mitrovica

Kao ispomoć i stručna pomoć svojim kolegama u Kosovskoj Mitrovici, u narednom periodu radiće profesori, specijalisti za infektivne bolesti prof. dr Radoslav Katanić, šef katedre za infektologiju i dermatovenerologiju, prof. dr Nataša Katanić, redovni profesor na katedri i asistent na Katedri za preventivnu medicinu dr Marija Milić, epidemiolog. 

"Beskrajnu zahvalnost dugujemo potvrđenim stručnjacima iz svojih oblasti, a pre svega velikim humanistima koji su se odazvali i koji će se zajedno sa nama boriti za zdravlje naših sugrađana. Oni će biti deo zdravstvenog osoblja Kliničko-bolničkog centra u Kosovskoj Mitrovici, a pomagaće i u KBC-u u Gračanici i bolnici u Pasjanu. Oni su večeras stigli u Kosovsku Mitrovicu, a već sutra se pridružuju svojim kolegama i kreću sa radom," rekao je predsednik Pirvremenog organa i Kriznog štaba u Kosovskoj Mitrovici, Aleksandar Spirić. 

On je dodao, da veruje da će zajedničkim snagama, a pre svega uz disciplinu samih građana da ostanu u svojim domovima i svesrdnu pomoć lekara, podršku Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Vlade Srbije i predsednika Aleksandra Vučića, Kosovska Mitrovica pobediti koronavirus.


Tagovi: MitrovicaKosovoKBCKorona virus

Povezane vesti
Najčitanije


08:19, 24.05.2020


Najnovije