Promocija knjige i izložba fotografija o Atanasiju Jevtiću sutra u Gračanici

Promocija knjige “Atanasije: Jedan životopis” i otvaranje izložbe fotografija “Tvoje od tvojih”, autora jeromonaha Teofila Petrovića, sabrata manastira Tvrdoš kod ...
Image

„U knjizi ‘Atanasije: Jedan životopis’ sabrani su mnogi znakovi i putokazi koji prate duhovno veoma živopisan put vladike Atanasija hercegovačkog, kao i mnogobrojni detalji koji ocrtavaju njegov portret. Šta ovaj duhovni lik tačno znači za savremenog čoveka nije lako sažeti i u kratkim crtama opisati. Za sagledanje dometa i zračenja ovog karaktera potrebni su različiti uglovi sagledavanja i verovatno drugačiji standard merenja. Otuda potreba za knjigom koja bi poslužila kao vodič kroz njegovo putešestvije“ – napisao je vladika zapadnoamerički Maksim (Vasiljević) u predgovoru.

Izložba fotografija “Tvoje od tvojih” prati život blaženopočivšeg episkopa zahumsko-hercegovačkog i primorskog, Atanasija Jevtića.

U programu će učestvovati episkop raško-prizrenski Teodosije, episkop zahumsko-hercegovački Dimitrije, episkop zapadnoamerički Maksim i iguman manastira Sveti arhangeli Mihailo.

Organizatori događaja su Dom kulture “Gračanica”, Galerija umetnosti Priština i Eparhija raško-prizrenska.

     

      


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.