Tužilaštvo: Pronađeno beživotno telo još jednog osumnjičenog za napad na policiju

(Vest je ažurirana) Kosovsko tužilaštvo potvrdilo je da je na severu Kosova pronađeno telo još jedne osobe za koju se sumnja da je učestvovala u napadima na kosovsku policiju.
Image
Foto: Pexels

18.45 – Specijalno tužilaštvo potvrdilo nalaženje trećeg tela

Iz Specijalnog tužilaštva Кosova je potvrđeno, da su „u punoj saradnji i koordinaciji sa Кosovskom policijom i relevantnim mehanizmima“, vođene istražne radnje u Banjskoj u Zvečanu i da je na licu mesta pronađeno telo treće ubijene osobe, prenosi Kim.

„Shodno tome, Specijalno tužilaštvo Republike Кosovo potvrđuje da je od momenta kada se desio slučaj terorističkog napada pa do ovih trenutaka, na licu mesta bio intenzivno prisutan tužilac u slučaju Naim Abazi kako bi obezbedio dokaze na takav način da adekvatno i u potpunosti osvetli nesrećni tok jučerašnjeg terorističkog incidenta“, navedeno je u saopštenju dostabljenom medijima iz ove institucije.

Iz Specijalnog tužilaštva je potvrđeno da je danas „na licu mesta pronađeno mrtvo telo treće ubijene osobe, koja je delovala kao deo terorističke grupe koja je napala Кosovsku policiju“.

U tekstu je navedeno i da je danas takođe zaplenjena značajna količina naoružanja „koje je korišćeno i koje se očekivalo da će ga ubuduće koristiti pripadnici ove kriminalne grupe“.

14.08 – Tužilaštvo: Pronađeno beživotno telo još jednog osumnjičenog za napad na policiju

Do sada su ubijena četiri napadača.

Beživotno telo napadača pronađeno je na oko 1,5 kilometara od „mesta incidenta“, dan nakon što je grupa s više desetina naoružanih ljudi napala kosovsku policiju.

Ovu vest je za Radio slobodnu Evropu potvrdio tužilac Naim Abazi.

Abazi je rekao da je na licu mesta pronađeno još jedno naoružano vozilo.

„Pokušavamo da ga identifikujemo jer u ovom trenutku nije imao nikakva identifikaciona dokumenta kod sebe“, rekao je Abazi.

Kosovske vlasti su u nedelju saopštile da su u policijskoj akciji ubijena trojica napadača, dok je šest osoba uhapšeno – dvojica napadača i četvorica koja su pružala podršku.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.