10:53, 23.06.2022 Izvor: Radio Kontakt Plus

Protest “Ko gasi svetlo na severu?” sutra u Kosovskoj MitroviciIz Građanske inicijative “Srpski opstanak” pozvali su danas sve istomišljenike da im se pridruže na protestu, koji će biti održan sutra, 24. juna, u Kosovskoj Mitrovici, a povodom potpisivanja sporazuma o energetici delegacija Beograda i Prištine.

protest-ko-gasi-svetlo-na-severu-sutra-u-kosovskoj-mitrovici

Kontakt Plus radio

Protest će biti održan kod spomenika knezu Lazaru u 19.00 časova, najavljeno je iz Srpskog opstanka. 

“Da izrazimo svoj protest protiv nepravde, tajnih odluka i netransparentnosti kojima je nanesena neizmerna šteta građanima na severu Кosova, pogotovu potpisivanjem najnovijeg – a velom tajne prekrivenog – sporazuma o energetici”, naveli su.

Podsetimo, Beograd i Priština uz posredovanje EU, usvojili su 21. juna sporazum o primeni mape puta za energetiku. Prva tačka ovog sporazuma podrazumeva da će RUE izdati licencu Elektroseveru. U roku od sedam dana Elektrosever će KEDS-u i KOSTT-u dostaviti podatke o potrošačima, a u roku od 30 dana KEDS i KOSTT imaće pristup Valaču.

I dok su direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Petar Petković i Srpska lista pozdravili postignuti sporazum, Građanska inicijativa “Srpski opstanak” poručila je da nijedna strana dijalog nije učinila transparentnim i da ovaj postignuti dogovor predstavnika Beograda i Prištine u Briselu, ocenjuju iz Srpskog opstanka, „ostavlja narod na severu Kosova u mraku“.
Tagovi: Sporazum BG - PRProtestMitrovicaEnergetika

Povezane vesti


NajčitanijeNajnovije