Protest u južnom delu Mitrovice protiv ZSO: Nećemo zajednicu koja od Kosova pravi BiH

Uoči sutrašnjeg susreta u Briselu na visokom nivou, a tokom kog se očekuju razgovori o evropskom planu, ali i primeni prethodno postignutih sporazuma, u južnom delu Kosovske Mitrovice održan je ...
Image

Prištinski mediji javljaju da je protest održan u Gušavcu, te da ga je organizovao bivši gradonačelnik Južne Mitrovice, Agim Bahtiri.

Bahtiri je zapravo protest protiv Zajednice srpskih opština najavio pre dva dana na svom Fejsbuk profilu, uz poziv građanima da se okupe i da pokažu, kako je kazao, „stoički otpor“ za zaštitu teritorije Kosova.

Od građana je zatražio da okupljanjem „ohrabre“ kosovsku vladu da „ne izdaje i ni na koji način ne dozvoli uspostavljanje ovog zloglasno udruženja“.

„Krv palih boraca nas zove i iz grobova, da budemo zajedno i da ne dozvolimo da srpski neprijatelj vlada na našoj zemlji“, poručio je Bahtiri.

On se danas ponovo oglasio na Fejsbuku, a nakon završetka protesta gde se zahvalio građanima koji su se odazvali pozivu.

Kaže da je poruka sa ovog skupa bila „jasna i tačna“.

„Nećemo Zajednicu koja pravi Bosnu od nas“, poručio je Bahtiri dodajući:

„Republika Kosovo je nezavisna, suverena i demokratska država i to će uvek biti“.

Bahtiri je na svom Fejsbuk profilu ujedno podelio fotografiju na kojoj se vidi stotinak građana od kojih pojedini drže zastave Albanije, SAD-a, ali i OVK.

KoSSev


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.