Kosovska Mitrovica: Protest pomeren za 8. januar

Protest građana u Kosovskoj Mitrovici koji je najavljen za 9. januar, pomeren je za 8. januar, potvrdili su organizatori za Radio Kontakt Plus.
Image

Kako su naveli, protest je pomeren usled molbi građana, a zbog obaveza na radnim mestima koje će imati 9. januara. 

„Protest će biti održati u nedelju, 8. januara, u 12.01 časova, kod spomenika Knezu Lazaru u Kosovskoj Mitrovici“ – naveli su. 

Podsetimo, poverenik Pokreta za odbranu Kosova i Metohije, Nebojša Jović, naveo je ranije da se protest održava kako bi digli glas protiv „veleizdaje Aleksandra Vučića“ i „torture, bahaćenja, nekontrolisanog bogaćenja, pretnji i ucena“ Srpske liste, te „najsvirepije izdaje“ – „aminovanje“ baza Kosovske policije na severu.

„Građani srpske Mitrovice izaći će da javno pošalju poruku da Aleksandar Vučić ovakvom proalbanskom i po Srbe na Kosovu i Metohiji pogubnom politikom, kao i Srpska lista koja je bila dugogodišnji partner Tačiju (Hašim) i Haradinaju (Ramuš), ne mogu više da predstavljaju Srbe koji žive na Kosovu i Metohiji“, kazao je Jović, javio je KoSSev. 

„Srbi s Kosova zatražiće od Srbije da se odredi 'državni pregovarač – zastupnik' koji će pre svega da poštuje interese i Srbije i Srba na Kosovu i Metohiji“, rekao je on.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.