„Pružamo punu podršku predsedniku Vučiću u nastavku borbe za formiranje ZSO“

Srpska lista se oglasila saopštenjem za javnost u kojem je navela da Srbi na Kosovu i Metohiji i ta politička grupacija “kao legalan i legitiman predstavnik srpskog naroda“ pružaju ...
Image

Predstavnici Srpske liste naveli su da se teži formiranju ZSO “u skladu sa dogovorom iz 2013. i 2015. godine, kako bi imali krovnu instituciju koja će zaštiti pojedinačna i kolektivna prava srpskog naroda i stvoriti uslove za opstanak, ostanak i povratak Srba na Kosovo i Metohiju”.

U saopštenju Srpske liste dostavljenom medijima piše da se predstavnici opozicionih stranaka u Srbiji – Rada Trajković, Boško Obradović, Miloš Jovanović i bivši ministar za Kosovo i Metohiju, Goran Bogdanović lažno predstavljaju i da su kvazi patriote koje rade protiv interesa srpskog naroda.

Podsetimo – Trajković, Obradović, Jovanović i Bogdanović kritikovali su to što je juče u Briselu predsednik Srbije Aleksandar Vučić prihvatio predlog Evropske unije za normalizaciju odnosa Beograda i Prištine.

„Umesto da budu podrška svojoj državi i svom narodu, oni biraju da sa strane kao šibicari gledaju kako da se domognu fotelja i na leđa Aleksandra Vučića postave još više tereta, a neki i da mu sa tih istin leđa oderu kožu“, poručili su iz Srpske liste.

Istakli su da pomenuti predstavnici opozicije “Zajednicu srpskih opština, jedini tračak nade za Srbe na Kosovu i Metohiji – predstavljaju kao nešto što ne treba Srbima na ovim prostorima”.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.