PSD najavljuje protest za 25. mart, zahtevaju ostavku Aljbina Kurtija

Predsednik Socijaldemokratske partije (PSD) Dardan Molićaj rekao je da je sinoćni dogovor Кurtija i Vučića u Ohridu štetan za Кosovo.
Image

Na konferenciji za novinare, Molićaj je rekao da Кurti nema mandat za ovaj sporazum. Zbog toga PSD traži Кurtijevu ostavku.

Molićaj je rekao da je „samoupravljanje za srpsku zajednicu“, koje Кurti prodaje kao dostignuće za Кosovo, zapravo čak i štetnije od ZSO.

„Prevara je velika i opasna za demokratiju i građanstvo“, dodao je on.

Prema njegovim rečima, Srbija je juče zabeležila veliku pobedu u Ohridu u Severnoj Makedoniji.

„Zato pozivamo sve vas koji ste protiv dogovora i protiv prevara na protest, u subotu u 14 časova na trgu ’Zahir Pajaziti’“, naveo je šef PSD-a.

„Ono što se iz ovoga zna i što imamo jeste da Кosovo nema priznanje u centru, Кosovo nema čak ni defakto priznanje, jer se nigde u planu implementacije ne pominju pozitivni efekti plana, niti osnovni sporazum za koji se kaže da je dogovoren 27. februara. To je javna prevara, pitanje potpisivanja ili ne, kao što znate, posrednik nije planirao potpisivanje. Da li će biti potpisa ili ne zavisi od posrednika, tako da je nova tendencija Vlade Кosova da kaže da je ovo dobro, ali nije potpisano“, rekao je Molićaj.

Ekonomija onlajn/Kim


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.