14:44, 27.06.2020Izvor: Radio Kontakt Plus

PU: Promovisano devet doktora naukaNa Univerzitetu u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, danas je promovisano devet doktora nauka sa četiri fakulteta. I ove godine, najveći broj doktoranada dolazi sa Medicinskog fakulteta, njih četvoro.

pu-promovisano-devet-doktora-nauka

Radio Kontakt Plus

Zbog trenutne epidemiloške situacije, klasična ceremonija u Rektoratu Prištinskog univerziteta, ove godine je izostala, ali su svakako promovisani novi doktori sa Medicinskog, Prirodno-matematičkog, Pravnog i Fakulteta tehničkih nauka.

Na Medicinskom fakultetu ove godine doktoriralo je četvoro mladih ljudi, na Pravnom i Fakultetu tehničkih nauka po dvoje, dok je sa Prirodno- matematičkog fakulteta promovisan jedan doktor nauka.

Rektor PU sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, prof. dr Zdravko Vitošević, kaže da promocijom novih doktora nauka Univerzitet pokazuje trajanje kao institucija obrazovanja i naučno-istraživačkog rada.

“Imao sam čast da promovišem devet kolega iz različitih oblasti polja nauka i naučno-istraživačkog rada. Današnja svečanost samo je zalog za budućnost, ne samo našeg Univerziteta, već i šire društvene zajednice i Republike Srbije u celini. Njihova zalaganja, energija i ideja, dovoljan su zalog da će Univerzitet trajati i sledećih 50 godina i biti dovoljno dobar kao jedan od lidera u region”, kazao je Vitošević.

Godine rada, truda i odricanja su iza Sonje Jevtić, koja je danas promovisana u doktora nauka na PMF-u.

“Trenutno radim u srednjoj školi u Leposaviću. Nadam se da će trud da se isplati i da će doći moje vreme, a samim tim i premeštaj na fakultet”, kazala je ona.

U doktore nauka promovisani su i, Ivana Matijašević, Maša Jakšić, Radovan Jovanović, Dušan Milosavljević, Igor Simić, Miloš Ilić, Branko Miletić i Vladimir Jakšić.

Povodom obeležavanja 50 godina Univerziteta u Prištini, sutra u podne će biti održana svečana sednica Saveta i Senata Univerziteta u zgradi Rektorata.

Ove godine zbog pandemije korona virusa, Svečana akademija povodom obeležavanja pola veka PU, će se održati 28.septembra u Domu kulture u Zvečanu, na kojoj će prisustvovati članovi SANU, svi dekani i rektori sa Univerziteta u Srbiji.
 Tagovi: UniverzitetKosovo

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije