14:10, 05.04.2022 Izvor: RTS

Punktovi Merdare i Mutivode potpuno funkcionalniZajedničke tačke prelaza na administrativnim punktovima Merdare i Mutivode u potpunosti su funkcionalne, čime će se značajno smanjiti vreme čekanja putnika, značajno olakšavajući život svim građanima koji ih koriste, saopšteno je iz EULEX-a.

punktovi-merdare-i-mutivode-potpuno-funkcionalni

Radio Kontakt Plus

"Ovo je pozitivan napredak u implementaciji sporazuma koji su nastali tokom dijaloga u Briselu kojim posreduje Evropska unija. Beogradska strana je 21. marta preuzela vlasništvo nad novim prostorijama na zajedničkoj tački prelaza Mutivode, a 14. marta srpske vlasti su uspešno otvorile obe strane zajedničke tačke prelaza Merdare", navodi se u saopštenju.

Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine, Miroslav Lajčak, posredovao je u donošenju odluke o potpunoj funkcionalizaciji ove dve zajedničke tačke prelaza.

Jedinica za podršku dijalogu, koja funcioniše u okviru Misije Evropske unije za vladavinu prava na Kosovu (EULEX), pomogla je u koordinaciji procesa tranzicije na obe zajedničke tačke prelaza.

Prištinske vlasti preuzele su vlasništvo nad ZTP Merdare u oktobru 2018. godine, a ZTP Mutivode u julu 2019. godine.

RTS
Tagovi: MerdareEULEXAdministrativni prelaz

Povezane vesti


NajčitanijeNajnovije