20:44, 07.02.2020Izvor: RTV Puls

Putevi u novobrdskoj opštini prohodniSvi putevi u novobrdskoj opštini su danas prohodni. Međutim, kako je za Puls izjavio predsednik opštine Novo Brdo Svetislav Ivanović, iznenadne padavine i visoki snežni nanosi naneli su velike probleme građanima.

putevi-u-novobrdskoj-opstini-prohodni

Foto: RTV Puls

Sneg i smetovi su doveli do otežanog snabdevanja električnom energijom, koja je, zbog vremenske nepogode, često bila u prekidu u domaćinstvima širom novobrdske opštine.

Zbog kvarova na električnoj mreži došlo je do prekida signala na televizijskim predajnicima i ostalim komunikacionim sistemima na Zelenom Vrhu, koji privremeno nisu bili u funkciji.

Zahvaljujući angažovanju čelnih ljudi opštine Novo Brdo, omogućen je prilaz svim putevima i mobilnim ekipama za otklanjanje kvara.

Od danas se može konstatovati da su svi putevi na teritoriji ove opštine prohodni i da građani mogu obavljati svoje svakodnevne poslove bez većih problema.

"Da bi se osigurala pomoć starijima, radnici lokalne samouprave biće angažovani i tokom vikenda”, izjavio je gradonačelnik Novog Brda Svetislav Ivanović. 

On  ističe da će, ako bude potrebe, opština Novo Brdo angažovati dodatnu mehanizaciju i ljudstvo na čišćenju puteva, kako bi se osigurala građanima stabilna saobraćajna komunikacija tokom zime.

Opština Novo Brdo prostire se na površini od preko 200 kvadratnih kilometara, od toga je gotovo više od 90 odsto brdsko-planinsko područje. Nadmorska visina dostiže i do 1.200 metara, zime su obično duge i surove, a putevi i pojedini zaseoci od snežnih nanosa ponekad su danima odsečeni od sveta.


Tagovi: Novo BrdoKosovoElektrična energijaNevreme

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije