Radio Kim obeležava 22 godine postojanja

Radio Kim u Čaglavici danas obeležava 22 godine postojanja i rada. Više od dve decenije ovaj medij ne posustaje u borbi za slobodno, objektivno i nepristrasno izveštavanje.
Image

Glavni i odgovorni urednik Goran Avramović, kaže da je najponosniji na činjenicu da se Radio Kim menjao u skladu sa svim mogućim i nemogućim zahtevima koji su se postavljali pred ovaj nezavisni medij.

„Počevši od onih koje nosi život, pa do onih koje nosi razvoj modernih komunikacija, mislim da smo uspeli vrlo dobro da se snađemo i da se snalazimo i dalje u svemu tome. Naravno, nikako ne smemo zaboraviti sve one ljude koji su tokom prethodnih godina prošli kroz Radio Kim, a nadam se i mislim na neke nove ljude koji će doći.“

Radio Kim ostaje otvoren i pouzdan za svoju publiku – pratioce, slušaoce, čitaoce i gledaoce. U tom smislu, direktor Isak Vorgučić ističe borbu protiv dezinformacija.

„U toku protekle godine Radio Kim se naročito posvetio borbi protiv lažnih vesti, u saradnji sa nekoliko nezavisnih srpskih medija na Kosovu. Stvorili smo koaliciju (Radio Goraždevac, portal KoSSev, Radio Kontakt Plus i Radio Mitrovica Sever) koja vrlo brzo detektuje i razotkriva netačne informacije. Smatram da je to od presudnog značaja za kosovske Srbe, kojima se naročito tokom proteklih meseci plasiraju dezinformacije. Jedno od težišta našeg rada i u narednom biće borba protiv tabloidnog novinarstva“, naglašava Vorgučić.

Sa njim se slaže Avramović, koji na pitanje – koliko je teško u današnje vreme opstati kao nezavisan medij, odgovara:

„Teško je ili lako, kao i sve drugo u životu ako postoji odlučnost, ljubav, misija… Onda sve te teškoće koje se stavljaju pred nas i našu publiku budu prevaziđene i lakše se dođe do cilja. Ukoliko toga nema, naravno da je sve besmisleno.“

Avramović najavljuje jačanje i unapređivanje pristupa ovom mediju na internetu.

„Nadam se da pre proleća stiže novi portal sa mnoštvom opcija i sadržajima. Ono što već polako počinjemo da radimo, to je formatiranje muzičkog programa Radija Kim koji može da se prati i putem interneta. Program će biti podeljen u dva bloka od po 12 sati. U prvom, od 7 ujutru do 19 uveče, slušaće se samo tzv. domaća muzika, dakle YU i EX YU rok plus sve ono što je nastalo u državama bivše Jugoslavije nakon njenog raspada, a od 19h do 7 ujutru biće strana muzika i to pretežno rokenrol“, kaže Avramović.

Posle duže pauze, publika će od januara moći ponovo da gleda i sluša društveno-političku emisiju „Dogovor!?“, autorke i voditeljke Zorice Vorgučić.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.