Radionica modnog dizajna „Simonida“ naredne sedmice u Gračanici

Škola modnog dizajna „Simonida“ biće održana od 12. do 17. decembra u prostorijama Doma kulture u Gračanici.
Image

Ova kreativna radionica ima za cilj da kod polaznika razvije likovne, tehničke i kreativne sposobnosti i veštine potrebne za površinsko i plastično oblikovanje tekstilnog medija (kože). 

„Škola je usmerena na razvoj kreativnog mišljenja u sredini sa ograničenim slobodama i jedan je od načina koji može podstaći omladinu da bude uključenija u kulturni život, pruži mladima priliku da se stvaralački izražavaju i pokažu talenat. Кroz praktične zadatke i vežbe polaznici će naučiti da svoju ideju uz pomoć elemenata likovnog izražavanja i principa njihovog komponovanja oblikuju u estetski vrednu kreaciju“, navode organizatori.

Snežana Krejić, inženjer tehnologije za dizajn proizvoda od kože vodiće radionicu. Ona se ovim poslom bavi već 20 godina i ima veliko iskustvo u industriji obuće i izradi unikatnih predmeta od kože, a član je i umetničkog udruženja „ULUPUDS“.

Radionica je namenjena srednjoškolcima uzrasta od 14 do 18 godina, iz srednjih škola sa teritorije opštine Gračanica. 

Zainteresovani za učešće u radionici mogu se javiti na broj telefona 038 65 488 narednih dana u periodu od 9.00 do 14.00 časova ili na sledeće imejl adrese: galerijaumetnostipr@gmail.com i domkulturegracanica@gmail.com.

Radionicu organizuju Galerija umetnosti Priština i Dom kulture Gračanica, a pokrovitelj je Ministarstvo kulture i informisanja Vlade Republike Srbije.
 


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.