Radoičić saslušan, negirao sva krivična dela koja mu se stavljaju na teret

Bivši potpredsednik Srpske liste Milan Radoičić, saslušan je danas u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu. Negirao je sve ono za šta se tereti.
Image
Foto: N1

Radoičić je saslušan zbog sumnje da je sa više nepoznatih lica izvršio krivična dela “Udruživanje radi vršenja krivičnih dela”, “Nedozvoljena proizvodnja, nošenje i promet vatrenog oružja i eksplozivnih materija” i “Teška dela protiv opšte sigurnosti”, javlja N1.

On je tokom saslušanja negirao izvršenje krivičnih dela koja mu se stavljaju na teret, saopšteno je iz Više javnog tužilaštva.

Tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da osumnjičenom odredi pritvor zbog opasnosti od bekstva.

Naredbom o sprovođenju istrage obuhvaćeno je više, za sada, nepoznatih lica, kojima se na teret stavlja krivično delo “Teška dela protiv opšte sigurnosti”.

Prema naredbi o sprovođenju istrage, Radoičić se tereti da je od januara do 24. septembra 2023. godine oružje, municiju i eksplozivna sredstva velike razorne moći nabavljao iz Tuzle u BiH, koje mu je isporučivano na teritoriji Beograda, najčešće na potezu Bubanj Potok-Vrčin, a koje je potom prenosio i skladištio na neutvrđenim lokcijama na teritoriji Кosova i Metohije, gde ih je skrivao u napuštenim objektima i šumama, pa je kao kolovođa grupe sa više NN lica, zajedničkim delovanjem i opšte opasnom radnjom 24. septembra izazvao opasnost po život ljudi u mestu Banjska, navedeno je u saopštenju VJT.

Podsetimo, bivši potpredsednik Srpske liste odazvao se pre nekoliko dana pozivu nadležnih organa Republike Srbije.

Tada je saopšteno da će u formi izveštaja biti obavešteno Više javno tužilaštvo u Beogradu, koje će preduzeti dalje procesne mere i radnje iz svoje nadležnosti.

Radoičić je preuzeo na sebe celokupnu odgovornost za dešavanja u selu Banjska na severu Kosova.

Kako je dodao, razlog njegovog vraćanja na Kosovo bio je da “ohrabri narod u otporu režimu Aljbina Kurtija”.

Radoičić je u izjavi istakao da u tome nije imao nikakvu pomoć vlasti iz Beograda, niti ih je o svojim namerama obavestio jer su se već ranije razišli u određenim stavovima.

U Banjskoj su 24. septembra tokom oružanog sukoba ubijeni kosovski policajac i trojica Srba.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.