12:46, 28.02.2021Izvor: Radio Kontakt Plus

Radojević: Međuetničkim incidentima nema mesta u našem graduGradonačelnik Severne Mitrovice, Milan Radojević, najoštrije osuđuje sinoćni napad na grupu srpskih mladića, koji se oko 22 časa desio u blizini Srednje tehničke škole “Mihailo Petrović Alas”, gde je tom prilikom povređen mladić M. M. (1995).

radojevic-meduetnickim-incidentima-nema-mesta-u-nasem-gradu

Radio Kontakt Plus

Radojević poručuje da međuetničkim incidentima i napadima na Srbe nema mesta u ovom gradu, te poziva sve građane na uzdržanost, a na predstavnike policije apeluje da pojačaju budnost i preventivno deluju.

“Кoristim priliku da se zahvalim policijskim službenicima na brzoj akciji prilikom koje je priveden napadač albanske nacionalnosti, ali zahtevam od tužilaštva da preduzme sve mere iz svoje nadležnosti i ovakvo ponašanje sankcioniše, a građane zaštiti”, navodi se u saopštenju gradonačelnika Severne Mitrovice.

Ujedno poziva i predstavnike međunarodne zajednice da osude ovaj incident.

“Pozivamo predstavnike međunarodne zajednice da jasno osude ovaj, jasno definisan, napad na Srbe i pošalju jasnu poruku da osuđuju ovakve incidente, čime će pokazati da imaju nultu toleranciju na nasilje i na napade na Srbe ma gde živeli i bez obzira na nacionalnost napadača ili društveni položaj žrtve”, zaključuje se u saopštenju.

Podsetimo, sinoć oko 22 časa, u ulici Ive Lole Ribara i Knjaza Miloša, na samoj raskrsnici kod Srednje tehničke škole „Miahilo Petrović Alas“, osumnjičeni muškarac A. S. (1997) albanske nacionalnosti, sa prebivalištem na Kosovu, nožem je napao srpskog mladića M. M. (1995) dok je bio u društvu dvojice drugova M. N. (1987) i P. Đ. (1989).


Tagovi: AlbanciSrbiKosovska policijaIncidentMitrovicaMilan Radojević

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije