Radojević: Međunarodna zajednica da dođe na sever kako bi se uverila da se prisustvo policije povećava

Bivši gradonačelnik Severne Mitrovice, Milan Radojević, objavio je video-snimak sa novog kontrolnog punkta i pozvao predstavnike međunarodne zajednice da dođu i uvere se u to da se prisustvo ...
Image

„S obzirom da pojedini predstavnici međunarodne zajednice ne veruju da se povećava prisustvo Kosovske policije na severu, evo novog dokaza. Iza mene se nalazi neki novi punkt koji je Kosovska policija postavila na severu. Ovim putem apelujem na međunarodnu zajednicu da posete sever Kosova, ali da to urade privatnim vozilima i bez najave. Naići će na gostoljubivost srpskih domaćina“, naveo je Radojević u video-poruci objavljenoj na društvenim mrežama.

Dodao je da ga interesuju njihovi utisci o tretmanu koji će imati od pripadnika Kosovske policije ako se na sever Kosova upute privatnim vozilima i to sa članovima svoje porodice. 

„Molim da te utiske prenesete našim građanima“, poručio je.

Kaže da ih je nakon snimanja video-poruke, Kosovska policija zaustavila.

„Nakon što smo krenuli nazad, zaustavili su nas i kompletno pretresli auto. Tražili su telefone Nemanji Biševcu i meni, ali smo odbili da ih predamo. Nakon kompletnog pretresa, zadržavanja i ispitivanja pustili su nas da nastavimo put. Čekamo iskustva predstavnika međunarodne zajednice“, naveo je Radojević, koji je u ovoj objavi tagovao specijalnog predstavnika Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine, Miroslava Lajčaka, EULEX, američku ambasadu u Prištini i KFOR.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.