21:41, 21.01.2021Izvor: TV Most

Radoš - prva beba rođena u selu Blagača posle 20 godinaU selu Blagača u opštini Istok, najmlađi žitelj je do sada bio Dušan Janković, koji se prošle godine oženio, a od pre mesec dana, ovo selo je bogatije za još jednog stanovnika - malog Radoša.

rados-prva-beba-rodena-u-selu-blagaca-posle-20-godina

Foto: TV Most

Radoš je prva beba rođena posle više od dve decenije u povratničkom selu Blagača kod Đurakovca.

“Do sada sam ja bio najmlađi u selu, sada je moj sin Radoš. Ovde ima dvadesetak domaćinstava, većinu čine stari ljudi. Drago mi je da sam postao otac, nadam se da će u ovom selu biti još mladih”, kaže za TV Most Dušan Janković, otac malog Radoša.

Ljubav je bila najveći razlog da se Sanja, posle dvadeset godina vrati u svoje rodno mesto i tu zasnuje porodicu.

“Pre sukoba sam živela ovde, potom smo se raselili u Trstenik i posle 20 godina vratila sam se ponovo u svoje selo. Mi smo se pre sukoba družili, išli u školu zajedno, dolazila sam na odmor ovde u selo i tako smo obnovili ljubav”, kaže majka najmlađeg stanovnika Blagače.

Podmladak u selu je podstrek za sve Srbe ovog i okolnih sela opštine Istok za povratak i opstanak na ovim prostorima.

“Opština Istok, tako i Kancelarija za KiM pomažu porodice koje imaju decu. Ovde smo danas u selu, gde se posle 20 godina rodila prva beba i ovo je podstrek i za buduće povratnike i za ovu porodicu i za nas, kao Opštinu, da se trudimo da pomognemo koliko možemo ovakvim i sličnim porodicama, kako bi nas bilo više”, istakao je Mališa Đurić, predsednik Privremenog organa opštine Istok.

Iako u selu možda nemaju idealne uslove za život, Jankovićima sigurno ljubavi ne manjka, a prema njihovim rečima, nadaju se da će uskoro Radoš dobiti brata ili sestru i tako ponovo udahnuti život Blagači, u kojoj su poslednjih godina živele samo starije generacije.


Tagovi: PovratniciIstok

Povezane vesti
Najčitanije


16:03, 05.03.2021

22:32, 01.03.2021


Najnovije