11:53, 09.07.2020Izvor: Radio Kontakt Plus

Radović: Relevantne institucije na Kosovu u obavezi da sprovode donešene odlukeKosovska vlada donela je odluku da zabrani kretanje fizičkih lica u opštinama na severu Kosova, u periodu od 21h do 5h, potvrdio je za Radio Kontakt Plus portparol Kosovske policije za region Sever, poručnik Branislav Radović.

radovic-relevantne-institucije-na-kosovu-obavezne-se-da-sprovode-donesene-odluke

Radio Kontakt Plus

Radović je kazao, da je vlada donela ovu odluku na osnovu prethodno uvedenih mera koje su donete u četiri opštine na severu Kosova, a sve u cilju suzbijanja korona virusa.

„8. jula doneta je odluka od strane Vlade Kosova da se od 21-05h zabranjuje bilo kakvo kretanje fizičkih lica van njihovih domova u opštinama na severu Kosova. Ova odluka ne važi kada je reč o hitnim medicinskim slučajevima, licima sa posebnim potrebama, žrtvama porodičnog nasilja, kao i kada se radi o smrti člana porodice, fiziološkim potrebama kućnih ljubimaca na udaljenosti od 500m od kuće itd.“ - dodao je Radović.

Takođe, zabranjeno je kretanje licima koja su zaražena korona virusom, kontaktima i licima kod kojih postoji sumnja da su inficirana virusom, u svim opštinama na severu Kosova u trajanju od 14 dana, kazao je on.

Odgovarajuće institucije na Kosovu obavezuju se da sprovode donešene odluke, poručio je Radović.


Tagovi: Vlada KosovaKorona virusKosovska policija

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije