Radio Kontakt Plus - Radio kojem se veruje

Rakić: Dolazak Brnabić šalje poruku da srpski narod na KiM nije sam

Poseta premijerke Srbije Ane Brnabić severu Kosova koja je najavljena za sutra, šalje jasnu poruku da smo opredeljeni za mir, stabilnost, opstanak i ostanak na ovim prostorima, kazao je za RTS ...
Image

„Dolazak premijerke znači mnogo svim Srbima na ovim prostorima i šalje poruku da naš narod nije sam, da će uvek uz sebe imati svoju državu“, dodao je Rakić.

Istakao je da je Brnabić „više nego dobro obaveštena o potrebama našeg naroda i da je kao deo tima predsednika Vučića najdirektnije uključena u sve probleme koji muče naš narod“.

„Njenu posetu ćemo iskorititi da je još jednom zamolimo da naša država nastavi sa borbom, pre svega da se sačuvaju mir i stabilnost na ovim prostorima, da Srbija nastavi snažano da ulaže u naše sredine, čime se garantuje ostanak i opstanak našeg naroda“, rekao je Rakić.

Upitan zašto će premijerka Srbije pri dolasku na sever Kosova prvo posetiti baš Interaktivni multimedijalni centar u Mitrovici, on je rekao da je reč o uspešnom projektu naše države u kojem studenti stiču znanja iz oblasti digitalizacije i veštačke inteligencije.

„Oni rade u odličnim uslovima, kakve imaju njihovi vršnjaci u Beogradu, Nišu i Novom Sadu“, dodao je Rakić.

Na pitanje kako rešiti problem preregistracije vozila, Rakić je kazao da je to kompromis i da stanovništvo zna da li treba da veruje Beogradu ili Prištini.

Planirano je da u ponedeljak na sever Kosova, Brnabić dođe u pratnji direktora Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu, Mihaila Jovanovića i direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Petra Petkovića.

Oni će, kako je najavljeno, obići Interaktivni multimedijalni centar koji se nalazi u severnom delu Mitrovice.

Nakon toga predviđena je poseta manastiru Banjska.

Potom će Brnabić, Jovanović i Petković posetiti socijalno ugroženu porodicu Radosavljević u Leposaviću.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.