Rakić: Formiran Krizni štab, građane pozvao da budu uzdržani, sa poštovanjem da se odnose prema pripadnicima KFOR-a i EULEX-a

Zbog situacije na severu Kosova formiran je Krizni štab koji će izveštavati medije o situaciji na terenu. Građani da budu uzdržani i mirni, a da se prema pripadnicima KFOR-a i EULEX-a ...
Image

„Zbog kompleksnosti situacije, formiran je krizni štab koji će izveštavati medije o situaciji na terenu“, kazao je Rakić, ne navodeći više detalja o štabu. 

„Pozivam narod da ostanemo mirni, uzdržani, ali budni i da ne dozvolimo da iko nasedne na provokacije, jer je upravo to ono što želi Priština. Priština stalno sprovodi neke akcije da bi izazvali našu reakciju i da bi samim tim okrivili nas da smo mi taj remetilački faktor“, naveo je takođe. 

Mi želimo mir, dodao je. 

„Želimo samo mir i ništa drugo, da sačuvamo svoje porodice, da ostanemo da živimo ovde i zahtevamo od svih građana pre svega da se prema pripadnicima KFOR-a i EULEX-a odnose sa poštovanjem, jer njihovo prisustvo je u skladu sa Rezolucijom SB UN 1244 i međunarodnim sporazumima. Molim građane da izađu u susret svakom pripadniku KFOR-a i EULEX-a i pomognu im ukoliko im je neka pomoć sa naše strane potrebna“, kazao je. 

Govoreći o, kako je navela voditeljka emisije – mogućim „ubačenim elementima“, Rakić kaže:

„Veliki je strah da neko ne dođe u naše redove, izazove incidente i onda optuži nas“.

Zato je još jednom ponovio:

„Mi smo opredeljeni za mir, mi nećemo nikog da napadamo, mi smo ovde da se branimo. To što smo postavili barikade, to znači da želimo da se branimo, želimo da ostanemo ovde“.

„Znači, borba da, ali borba za mir. Borba za razum, a nisam siguran da tu vrstu razuma ima suprotna strana, vlasti u Prištini“ – zaključio je. 

Na severu Kosova od juče traju blokade puteva. Barikade su postavljene na više lokacija u opštini Zvečan, Leposavić i Zubin Potok. 

O barikadama koje su od juče postavljene na severu Kosova, čitajte u vestima u nastavku: 

Na severu Kosova blokade putnih pravaca i dalje traju

Barikade na severu Kosova, Jarinje i Brnjak zatvoreni za saobraćaj


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.