Rakić i gradonačelnici sa severa Kajariju: KFOR da garantuje očuvanje mira i stabilnosti

”Očuvanje mira i stabilnosti je naš primarni cilj, zbog toga КFOR mora ostati garant da bezbednosna situacija na Кosovu neće eskalirati, usled neslaganja sa Prištinom i najava da ...
Image

“Odlučni smo da kao legitimni predstavnici Srba, radimo na rešenjima kojima bi se prevazišle tenzije, ali za tako nešto nam je potrebna konstruktivnost i suprotne strane, što sada nije primer, već se donošenjem jednostranih odluka i insistiranju na sprovođenju istih, situacija dodatno komplikuje, a to nije dobro ni za koga”, naveli su Goran Rakić, Milan Radojević, Zoran Todić, Srđan Vulović i Dragiša Milović.

Kako je saopšteno, Rakić i gradonačelnici četiri opštine su bili izričiti u zahtevu da Кosovske bezbednosne snage ne mogu na sever Кosova bez odobrenja КFOR-a. Istovremeno su istakli da je mandat КFOR-a koji proističe iz Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija 1244, kada je u pitanju doprinos bezbednom okruženju, nešto na čemu se mora konstantno raditi.

”Učinićemo sve da narod na ovim prostorima živi bolje i upravo zato insistiramo na uspostavljanju Zajednice srpskih opština, čiji će mehanizmi doprineti našim namerama i nikako neće biti pretnja svima onima koji misle da njeno formiranje može bilo koga da ugrozi”, rečeno je danas.

Ujedno je rečeno da će komunikacija zbog nestabilnosti bezbednosne situacije, biti intenzivnija u narednom periodu.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.