12:21, 24.03.2020Izvor: Radio Kontakt Plus

Rakić i Srpska lista: Ne zaboraviti stradanje srpskog naroda od strane NATO snagaGradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić, podsetio je da se danas navršava 21. godina od bombardovanja SR Jugoslavije od strane NATO snaga.

rakic-i-srpska-lista-ne-zaboraviti-stradanje-srpskog-naroda-od-strane-nato-snaga

Foto: info služba gradonačelnika Severne Mitrovice

U saopštenju iz Rakićevog kabineta se navodi, da je na današnji dan počelo sprovođenje projekta proterivanja Srba sa Kosova i Metohije, kada su stradali nedužni civili, porodilišta, deca...

"Ovaj dan i svih onih 78 dana, pamtićemo zauvek po stravičnim i nezapamćenim zločinima, sirenama, po borbi za goli opstanak, kada je svet prekršio sva moguća ljudska prava gledajući kako stradaju Srbi na svojim ognjištima, samo zato što je neko poželeo da jednom hrabrom i ponosnom narodu otme deo njihove teritorije," - dodaje se u saopštenju.

Rakić u saopštenju dodaje je da se lokalna samouprava bori za opstanak Srba na Kosovu i Metohiji, ali i da treba "da se sa neizmernim bolom sećamo svake žrtve postradale od bombi tzv. 'Milosrdnog anđela' " i poručio - "neka se ovo nikada više i nikome ne ponovi."

Povodom obeležavanja godišnjice od NATO agresije na SR Jugoslaviju, saopštenjem se oglasila i Srpska lista, u kojem se navodi se je na današnji dan, mimo odluke Saveta Bezbednosti Ujedinjenih nacija, počelo bombardovanje koje je odnelo hiljade života, među kojima je bilo 79-oro dece.

"Poražavajuća je činjenica da do danas, niko od onih koji su učestvovali u ubijanju jednog naroda na tlu Evrope, nije smogao snage da se izvini i zatraži oproštaj. Na prostoru Kosova i Metohije, 24. mart je bio početak stradanja srpskog naroda koje i dan danas traje. Desetine najstrašnijih zločina nad srpskim narodom koji su se dogodili i nakon što je zvanično završena NATO agresija, svoj koren su imali u ovom danu koji je crnom bojom upisan na obrazu slobodnog, demokratskog i pravednog sveta koji nije sprečio besomučno ubijanje civila, uništavanje industrije i infrastrukture u našoj Srbiji," - navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da će predstavnici srpskog naroda na ovim prostorima gledati u budućnost, a ne u prošlost i nastojaće da izgrade nove i bolje odnose sa svim zemljama sveta, pa i sa onima koji su učestvovali u bombardovanju.

"Kao hrišćani svesni naše svete dužnosti da praštamo i ove godine ćemo ponoviti da nevine žrtve, a posebno stradalu decu ne možemo da oprostimo, kao što ne možemo da zaboravimo zlo koje nam je naneto, u nadi da će oni koji su nas zverski ubijali pronaći hrabrosti i snage da se pokaju i izvine," - dodaje se u saopštenju.


Tagovi: GodišnjicaKosovoSrpska listaGoran Rakić

Povezane vesti
Najčitanije


08:19, 24.05.2020


Najnovije