Rakić očekuje dolazak komandanta KFOR-a: Tražićemo da štite mir, rezoluciju i narod

"Narod je veoma odlučan da izdrži do kraja i sigurno se neće povući. Malo pre sam imao kontakt, razgovor sa komandantom KFOR-a, upravo očekujem njegov dolazak" - kazao je u uživo uključenju ...
Image

Rakić se javio, kako je sam potvrdio, iz Rudara, gde je jedna od blokada puteva. 

Od komandanta KFOR-a tražiće – „da štiti mir, Rezoluciju 1244, naš narod“. 

Dodaje i da je na „konstantnoj“ vezi sa predsednikom Aleksandrom Vučićem:

„On nas je zamolio da ovde održimo mir, da sve protekne mirno, međutim, zaista je teško u ovoj situaciji bilo šta reći. Situacija je napeta i svakog trenutka može doći do eskalacije. Borimo se da sačuvamo mir, ali verujte mi, borićemo se i da sačuvamo naš narod“. 

Na komentar novinara – „dodatne snage stizale iz Prištine, govorilo se o četrdesetak vozila, videli smo oružane provokacije, čuli smo da ima povređenih i ranjenih u Kliničko-bolničkom centru Kosovska Mitrovica“, te na pitanje – „imate li podatke gde su albanski teroristi obučeni u takozvane unforme vršili najveći teror“, Rakić je kazao:   

„Od njih možemo svašta da očekujemo, ja trenutno nemam potpune i prave informacije, jer sam ovde na terenu, čuo sam to što ste i vi čuli, da li je to tačno, ne mogu da potvrdim. Ovde sam na licu mesta, očekujem dolazak komandanta KFOR-a i ono što želim posebno reći u stalnoj sam komunikaciji sa predsednikom Vučićem“.

Kaže da ih je srpski predsednik zamolio da bude mirno. 

„Ja šaljem poruku ovim putem. Rekao sam i njemu, da čuju i gledaoci, verovatno i on sluša i gleda ovaj dnevnik, ne znam da li ćemo moći izdržati više ove pritiske, ali smo odlučni da ostanemo ovde i bićemo ovde uz svoj narod i branićemo ga“, dodao je. 

Pročitajte još: 

Vučić: Radimo na smirivanju, nadam da će situacija sutra biti deeskalirana

Kosovska vlada: Odlaže se primena odluka

KFOR spreman da interveniše ako bude ugrožena stabilnost na severu Kosova

Kurti: Vučić i Petković odgovorni za nemire


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.