Rakić: Srpski narod i dalje proživljava pogrom

”Srpski narod na Кosovu i Metohiji i nakon 19 godina, od 17. marta 2004. godine, kada je gorelo sve što se srpskim imenom zvalo i dalje proživljava pogrom. Pogrom na način da se i dalje ...
Image

Rakić je istakao da Srbi na Кosovu i Metohiji i danas žive život pun nesigurnosti.

”Svaki novi dan je nova zebnja i strah da li će još nešto loše da se desi. Nikada nismo i nećemo zaboraviti spaljene srpske svetinje, ubijanja, povređene i prognane, spaljivanja naših vekovnih ognjišta. I pored svega, zarad budućnosti novih generacija pružili smo ruku pomirenja, ali ta ruka i dalje stoji u vazduhu”, kazao je Rakić.

Rakić je nakon služenja parastosa stradalima i polaganja cveća kod spomenika “Istina” u Kosovskoj Mitrovici, kazao da će srpski narod spaljeno, oskrnavljeno i porušeno obnoviti i da nikada neće odustati od namere da na ovim prostorima ostane i opstane, jer ga na to obavezuju svi izgubljeni životi na Кosovu i Metohiji od 1999. godine pa do danas, saopšteno je iz Srpske liste.

”Iako je prošlo 19 godina, pamtimo kao da se juče dogodilo. U samo dva dana spaljeno je 35 crkava i manastira, proterano 4.000 Srba, stradalo 19 i povređeno više od hiljadu ljudi, spaljeno više od 950 kuća, etnički očišćeno šest gradova i devet sela. Zbog toga ponavljam da samo istinom, pravdom i vođeni činjenicom da se pogrom Srba više nikada ne sme dogoditi, možemo doći do međusobnog pomirenja i suživota”, naglasio je predsednik Srpske liste Goran Rakić.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.