Rakić tvrdi: Kurti večeras šalje specijalne jedinice na sever Kosova, poziva KFOR i EULEX „da spreče haos“

Predsednik Srpske liste, Goran Rakić, pozivajući se na informacije koje ima, tvrdi da će kosovski premijer, Aljbin Kurti, večeras poslati specijalne jedinice na sever Kosova, te pozvao KFOR i EULEX da ...
Image

U Prištini je danas održana sednica Saveta za bezbednost Kosova, nakon koje je Aljbin Kurti pozvao KFOR da garantuje slobodu kretanja, ali i poručio da ova misija „traži malo vremena da brzo završi posao“.

“KFOR traži malo vremena da bi brzo završili ovaj posao. Mi ćemo čekati. Ako naše čekanje znači da smo omekšali stav, neka se to tako zove. Ali za opšte dobro, verujem da biramo najbolji mogući put”, kazao je Kurti, prenose mediji.

„Posle sastanka doneli smo odluku o većoj budnosti i bezbednosti“, takođe je rekao Kurti.

Nakon obraćanja kosovskog premijera, danas se po drugi put saopštenjem oglasio predsednik Srpske liste, Goran Rakić, tvrdeći da će Kurti večeras poslati specijalne jedinice na sever Kosova.

„Nakon našeg apela za mir, a prema informacijama koje imamo, Aljbin Кurti je na sednici sa svojim bezbednosnim strukturama najavio da će večeras poslati do zuba naoružane ROSU i ostale jedinice na sever Кosova i Metohije da progoni naš narod i sprovodi Oluju”, saopštio je predsednik Srpske liste Goran Rakić.

Pozvao je КFOR da “spreči upad ROSU na sever Кosova i Metohije, jer je njihovo prisustvo na ovim prostorima protivno svim sporazumima na snazi”.

“Ovo je trenutak kada je odgovornost na КFOR-u i EULEX-u, da spreči haos koji Кurti sprema”, poručio je Rakić.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.