Rakić: U sredu zajednički sastanak odbornika skupština četiri opštine sa severa KiM

Podrška Predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću za iznalaženje kompromisnog rešenja, mogućnost napuštanja kosovskih institucija, zahtev KFOR-u da obezbedi mir Srbima na Kosovu i ...
Image

Srpska lista dan ranije imala je sastanak sa Predsednikom Srbije. Današnje poruke predsednika Srpske liste Gorana Rakića bile su identične onima od juče koje je javnost čula od Aleksandra Vučića. 

„Ovoga puta u slučaju da se ne dođe do kompromisnog rešenja mi ćemo početi sa napuštanjem svih institucija, prvo mi političari, a onda i posle svi redom do suda, tužilaštva i policije i na taj način doći će do totalne razgradnje Briselskog dijaloga koji je Priština obesmislila upornim odbijanjem da i nakon skoro 10 godina formira ZSO i stalnim kršenjem Briselskog sporazuma“, naveo je Rakić, prenosi RTS koji je pratio konferenciju za medije. 

Rakić je imao i poruku za KFOR. 

„Oni nisu ovde da staju na stranu Prištine i da sprečavaju naš narod da se bori za svoja ljudska i politička prava. U tom smislu poručujem im da je potrebno da svoje snage postave kako bi preventivno delovali i da ne dozvole da albanski specijalci dovlače tešku mehanizaciju i vatreno oružje u čisto srpske sredine na severu“, poručio je Rakić, prenosi RTS.

Istakao je da su Srbi na KiM svoji na svome i da ne jurišaju na bilo koga, već na svojim kućnim pragovima u svojim selima i gradovima žele da žive normalan život, da ih ne maltretiraju kad idu na svoje njive, da ih ne pretresaju i prebijaju samo zato što su Srbi.

„Da nam dozvole da živimo u miru. Narod jeste zabrinut, ali je jedinstven i rešen da ostane i opstane, jer smo svesni da ovo nije pitanje tablica ili ličnih karata, već će se sutra pojaviti i neki novi izgovor za maltretiranje našeg naroda“, dodao je. 

Radio Kontakt Plus nije dobio poziv za danas održanu konferenciju za medije.

Vučić: Srpska lista govoriće svaki dan za sve medije

Podsetimo, dan ranije u svom obraćanju javnosti u Beogradu, Predsednik Srbije, odgovarajući na novinarska pitanja, rekao je da će Srpska lista govoriti svakog dana i to za sve medije.

„Nisam portparol Srpske liste, morate njih da pitate da li hoće da vam se obrate ili neće, ali sam siguran da hoće, ne vidim razloga zašto ne bi i oni će biti sa svojim narodom u danima i nedeljama koje su pred nama i govoriće svaki dan za sve medije. Ne vidim zašto ne bi“ – kazao je Vučić. 


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.