Rama: Želimo da oborimo rezoluciju Dika Martija – strašne optužbe na račun OVK

Premijer Albanije Edi Rama saopštio je da je Albanija u skupštini Saveta Evrope prikupila potpise za novu rezoluciju, koja bi osporila rezoluciju Dika Martija iz 2011. godine, u kojoj je ...
Image

Rama je na Fejsbuku naveo da su u rezoluciji Martija iz 2011. godine „bez ikakvih činjenica iznete strašne optužbe na račun slavne OVK za trgovinu ljudskim organima“, ali je ocenio da će put pravde za Kosovo biti težak.

„Put pravde za prolivenu krv i slobodu, za mučenike OVK i njene žive heroje danas u Hagu, biće dugačak, mukotrpan, čak i uvredljiv do srži, ali će pravda na kraju trijumfovati, jer nema te sile u svetu koja će nazvati oslobodilački rat zločinačkim“, naveo je Rama.

Parlamentarna skupština SE usvojila je 2011. godine izveštaj svog specijalnog izvestioca Martija, a potom i rezoluciju o trgovini ljudskim organima na KiM, u kojoj je pozvala na međunarodnu istragu.

Albanski parlament je prošle godine usvojio rezoluciju u kojoj se osporavaju tvrdnje iz izveštaja Martija, koju je Tirana prosledila Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope.

FoNet/N1


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.